Over mijzelf

Emma Veenstra - Journalist & Counselor

Van oorsprong ben ik lerares Spaans, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus bood ik mij (nu 35 jaar geleden) naast het docentschap aan als ‘journalist’ bij alle kranten en tijdschriften die ik onder ogen kreeg. De Amstelland Pers gunde mij uiteindelijk een kans, en binnen de kortste keren werd ik daar benoemd tot fulltime redactiecoördinator voor drie van hun lokale weekbladen. Nog nooit zoveel gelachen, zoveel collegialiteit ontmoet en zo hard gewerkt als daar.

Na twee jaar werd ik weggekocht door het Academisch Medisch Centrum (toen nog in aanbouw) en aangesteld als eindredacteur, (pers)voorlichter en waarnemend hoofd van de afdeling Voorlichting. Soms miste ik het vuurwerk van voorheen, maar met twee kleine kinderen was een baan van negen tot vijf wél zo handig, temeer daar ik er twee weken na de geboorte van de tweede ineens alleen voor stond. Uiteindelijk ben ik 25 jaar bij het AMC gebleven. Mijn behoefte aan meer dynamiek leefde ik uit door ook voor andere bladen te blijven schrijven. Over zaken als onderwijs, de multiculturele samenleving, muziek, emancipatie en gezondheidszorg (voor Opzij, Bijeen, Apotheek & Gezondheid, Plus Magazine, Verpleegkundenieuws, Veronica Magazine etc).

‘Interviews doen’ was jarenlang mijn favoriete bezigheid. Geleidelijk aan is daarnaast, mede als gevolg van een deeltijdopleiding aan de Academie voor Counselling & Coaching, een hang ontstaan naar meer eigen bespiegelingen  in de vorm van columns en korte verhalen. Dankzij bladen als Natural Body en Van Hart tot Hart kon en kan ik die ambitie nu daadwerkelijk uitleven. Vanuit eenzelfde drang tot ‘zingeving’ leid ik tegenwoordig ook Socratische dialogen, intervisiebijeenkomsten voor journalisten en een Attitudinal Healing groep (zie http://www.ahnl.org/). Daarnaast kunnen schrijvers bij mij terecht voor een cursus ‘columns schrijven’. Mijn  werk is dus tweeledig: schrijven voor anderen én anderen leren schrijven.
[Zie ook: http://nl.linkedin.com/in/emmaveenstra en Curriculum Vitae ]

Comments are closed.