Artikelen

Tja, wat te kiezen uit een journalistieke carrière van 38 jaar met een slecht bijgehouden archief? Het is een willekeurige greep geworden. Zoek de verschillen tussen Opzij, Veronica, Bijzijn/VpN, Margriet, Bijeen, Status, Amsterdams Stadsblad, Natural Body, Apotheek & Gezondheid, Van Hart Tot Hart, MIC etc. etc. LET OP: voor meer verhalen, klik onder aan deze pagina op het woordje ‘Vorige’.

Vluchtelingen – probleem of oplossing?

Het gras voorbij de horizon lijkt altijd groener. Heel wat vluchtelingen hebben een rooskleuriger beeld van de westerse wereld dan wat ze […] Lees verder »

Posted in Artikelen | Tagged , , | Comments Off on Vluchtelingen – probleem of oplossing?

Geheime tuinen – Het Paradijs van Rob Gans

(Gepubliceerd in volkstuindersblad De Federatie, sept. 2016) De meeste volkstuinen op de Federatie zien er best leuk uit als je langs loopt; […] Lees verder »

Posted in Artikelen | Comments Off on Geheime tuinen – Het Paradijs van Rob Gans

Wondroos: een snelle diagnose geeft een betere prognose

Nu resistente bacteriën zoas MRSA wereldwijd oprukken, stellen artsen zich bij het voorschrijven van antibiotica steeds terughoudender op. Bij onzekere diagnoses levert […] Lees verder »

Posted in Artikelen | Comments Off on Wondroos: een snelle diagnose geeft een betere prognose

Een maand lang ja zeggen

Geïnspireerd door een facilitatorscursus bij Els Thissen (www.elsthissen.nl), besloot Carla Lagendijk (43) een maand lang op alles ‘ja’ te zeggen. ‘… En […] Lees verder »

Posted in Artikelen | Comments Off on Een maand lang ja zeggen

Nederland: eiland in een zee van tbc

 Tbc… Wie dacht daar de laatste decennia in Nederland nog aan? Het aantal slachtoffers van deze infectieziekte was te verwaarlozen en alle […] Lees verder »

Posted in Artikelen | Comments Off on Nederland: eiland in een zee van tbc

Soldaat niveau 4: verpleegkundige opleiding bij Defensie

Het lijkt een paradox: kiezen voor de krijgsmacht en dan een verpleegkundige opleiding doen. Als rechtgeaard militair moet je immers bereid zijn […] Lees verder »

Posted in Artikelen | Comments Off on Soldaat niveau 4: verpleegkundige opleiding bij Defensie

Liefde: honderd punten!

Toegegeven, even heb ik gedacht: ‘dit had ik nooit moeten doen,’ inclusief tranen met tuiten. Maar achteraf bleek mijn spontane, zij het […] Lees verder »

Posted in Artikelen | Comments Off on Liefde: honderd punten!

Vrouwen die te veel in de liefde investeren

Er zijn van die vrouwen die altijd klaar staan voor hun partner. Die nooit te beroerd zijn om hun eigen plannen opzij […] Lees verder »

Posted in Artikelen | Comments Off on Vrouwen die te veel in de liefde investeren

Mishandeling in de zorg

[Onderzoeksartikel VpN] De verhalen over langdurige mishandeling van patiënten doen we het liefst af als gruwelijke ‘incidenten’. Maar het zou té gemakkelijk […] Lees verder »

Posted in Artikelen | Comments Off on Mishandeling in de zorg

‘Vrijheid begint in je hoofd’

Is hij in zijn geboorteland bijna net zo bekend als president Bouterse; in Nederland kennen Surinamers hem zeker zo goed. En in […] Lees verder »

Posted in Artikelen | Comments Off on ‘Vrijheid begint in je hoofd’