Passie en pasta

Mijn vrijgezellenbestaan beviel niet meer. Dus schreef ik in op een datingsite, inclusief foto. Direct vulde mijn mailbox zich met berichten van allerlei aardige, sullige, stoere en ronduit enge mannen. Maar één reactie raakte mij direct: die van ‘Latino’.
Knappe man om te zien. Ook zijn omschrijving beviel me: “Deze Italiaan heeft veel passie te geven.” Hmm… Bovendien bezat hij een restaurant in het Gooi. En ónder zijn lustverwekkende foto’s gaf hij  blijk van een verrukkelijk relativerings-vermogen: “… Maar ja, wie zit er op al die passie te wachten?” Nou, ik dus!
Ik schreef direct een hartstochtelijk mailtje. Na drie dagen: nog geen antwoord. Ik schreef opnieuw. Diepe stilte.  Terwijl hij het spelletje begonnen was! Met aangewakkerde drift bekeek ik nogmaals zijn profiel. “Italiaan, restaurant, Gooi…” puzzelde ik – en besloot die combinatie te checken. Je bent journalist of je bent het niet! Petra de Vries op pad.
Het was direct raak. In Naarden Vesting bleek zich een mediterraan traiteur te bevinden, genaamd ‘Passionata’. Kon niet missen! Die middag zou ik maar eens uit wandelen gaan. En dan afmeren voor wat lekkere antipasti.
Het zaakje zat bomvol en oogde zeer aantrekkelijk. Niet alleen vanwege het uitgebreide assortiment aan hapjes, maar vooral ook door de grote hoeveelheid jongedames die, luisterrijk gekleed en met opgetrokken borsten, om zich heen zaten te lonken. Op wie zij het voorzien hadden bleef evenwel onduidelijk: in de hele zaak viel geen man te bekennen. Alleen drie beeldschone meisjes stonden met een stralende, zij het ietwat ingehouden lach te bedienen. Binnenpretjes? Ineens had ik het door. Natuurlijk! “Emma toch,” vermaande ik mijzelf, “kijk om je heen: voor passie gaat iederéén!” Wat een geniale vondst: de datingsite als reclamemagneet voor je eigen bedrijfje… Groter succes had ‘Latino’ zich niet kunnen wensen.
Toen ik wegging, ving ik door een zijraam nog net de glimp op van een man. Hij knipoogde.

[Natural Body / ‘Hoe een koe een haas vangt’]

Comments are closed.